Billede Credits: Pixabay, Bru-nO

Hvad Er Told?

17. May 2021

Told er en såkaldt afgift, der bliver pålagt en varer, som blive enten ind- eller udført i landet. Det er dog sjældent, at der bliver pålagt told på udførte varer - altså varer der går ud af landet.

Vælger du at handle med lande indenfor EU og som også er en del af EU-fællesskabet, findes der fælles told-regler, som du skal følge eller bliver pålagt. Tolden er ofte høj, hvis det er en vare, som EU ikke selv behøver. Har EU selv brug for den, er tolden klart mindre.

Det er derfor forskelligt fra vare til vare, hvor meget told der er på, og skal du finde den nøjagtige toldpris, skal du finde produktet eller varen på SKATs hjemmeside. Hver vare har nemlig sin egen varekode.

Der er visse særaftaler mellem lande, hvor procenten af told enten er meget lav eller faktisk er på nul. Disse lande er: Norge, Grønland, Island, Schweiz, Tyrkiet og Liechtenstein. 

I alle tilfælde, hvor told kommer på tale, er det dog vigtigt at have ens dokumentation i orden, da du skal kunne oplyse, hvor varerne oprindeligt kommer fra.

Der findes også Antidumpingtold, som er en særtold, der pålægges varer, når der er en formodning om, at varerne sælges enormt billigt og decideret er en konkurrent til EU's egne producenter. De bliver kun solgt for at udkonkurrere.

Det indhold, du læser i dette indhold, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Julie Sandlau. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.