Billede Credits: Pixabay, viarami

Hvad Er En Speditør?

07. February 2022

En speditør er en, der sørger for at planlægge og gennemføre godstranporter, hvilket vil sige, at forskelligt gods og varer kommer sikkert fra det ene sted til det andet.

Det er et job, hvor man skal kunne mange forskellige ting hele tiden, da jobbet er meget alsidigt. Du skal eksempelvis lide en god handel og samtidig holde styr og overblik over de mange papirer, der skal udfyldes. Herunder skal du også have et overblik over de mange transportformer og de utallige varianter af toldbestemmelser, der er i hele verden.

Det er et arbejde, hvor arbejdstempoet kan være rigtig højt og man skal være parat til at træffe hurtige beslutninger, som kan have både økonomiske og juridiske konsekvenser.

En speditør er til for kunden og er mellemleddet mellem rederier, vognmænd og luftselskaber, så kunden kan få det bedste fragttilbud.

Speditøren tager altid fat i sit netværk af agenter og når man når frem til den bedste aftale, så går papirarbejdet igang, så det hele kan komme på plads.

Næsten alle virksomheder, der har med transport at gøre, har en speditør og hvis der er meget transport i en virksomhed, kan speditøren også have assistenter, som sidder med de mindre opgaver osv. Her er det selve speditøren, der har det store ansvar.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, dette indlæg. Hvor du shopper et stort sortiment med øreringe. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf markeret.