Billede Credits: Pixabay

Hvad Laver En Speditør?

21. June 2021

Går du og overvejer at forfølge en karriere som speditør? Så vil du med stor sikkerhed gerne vide, hvad man egentlig laver som speditør og hvilken slags virksomhed man som oftest bliver ansat i. Alt dette og mere til får du svar på i dette indlæg.

Hvad laver en speditør? En speditør handler med rederier, jernbaner, luftfartsselskaber og vognmænd for at få de bedste transporttilbud på vegne af vedkommendes kunder. En speditør arbejder altså i høj grad med logistik, men i høj grad også med kontakt til både kunder og andre samarbejdspartnere for at få logistikken til at gå op i en højere enhed.

Langt de fleste speditører er ansat i speditionsfirmaer i forskellige størrelser. Blandt andet har vi i Danmark en række store og velansete speditionsfirmaer såsom Blue Water, DSV, Frode Laursen, Leman, Scan Global logistics og HCS Transport & Tradition, blot for at nævne et par stykker.

Mange speditørere har også ambitioner om senere at blive transport konsulenter, transport chefer og andre lederstillinger inden for logistik, hvor uddannelsen og arbejdet som speditør giver god ballast og erfaring. Mange tager også en årrække i udlandet, hvor danske speditører ofte kan findes på i Asien, USA og andre steder i Europa.