Billede Credits: Pexels.com

Hvad Er Import Og Eksport?

25. January 2022 Er du i tvivl om hvad import og eksport er, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg nemlig gøre dig klogere på hvad forskellen er mellem import og eksport. Find svaret længere nede.

Import og eksport er to ord der ofte bliver brugt i erhvervsmæssige sammenhænge. Har du haft nogle økonomi fag eller været i en økonomi afdelingen i en virksomhed, så har du sikkert også haft noget med import og eksport.

Import bruges når vi f.eks. bringer noget ind i landet. Det kunne f.eks. være nogle af de mange produkter som du ser på dagligvare hylderne. 

Import er altså varer som vi får importeret hjem til Danmark fra andre lande, hvor de er produceret. Vores største import i landet er forbrugsvarer som f.eks. brændstof og el.

Eksport er omvendt af import og er noget som vi sender til udlandet. Danmark er f.eks. rigtige store eksporter af svinekød til f.eks. Tyskland og Kina.

Derudover eksportere vi også ca. varer og tjenester for over 1.000 mia. kr. søtransport, kemikalier som medicinvarer og maskiner til udlandet.

Uden import og eksport kan man rolig sige at verdens økonomi ikke hænger sammen, da vi alle er afhængige af hinanden.

OBS: som mærkatet øverst viser så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansiering fra avXperten. Der kan du købe alt fra kabler til diverse Apple produkter. Uden støtten fra avXperten kunne denne hjemmeside ikke findes.