Billede Credits: Pixabay

Hvad Er Speditør? - Det Laver De!

15. February 2021

Hvad er en speditør? - En speditør arbejder med fragt af varer, både i form af import og eksport, som kan komme fra indlands eller udlands. 

En speditørs arbejde er få noget fragtet fra et sted til et andet, om det er med fly, lastbil, skib osv. '

Ofte arbejder speditøren i et firma der påtager sig opgaver fra andre firmaer, det vil sige at en speditør tager sig af en forsendelse på andres vegne, ved eksempelvis at få noget fra et pakhus transporteret med et transportmiddel som speditøren sørger for at skaffe og sikre sig at forsendelsen bliver fragtet det rigtige sted hen og med fortoldninger. 

Et speditør job består også i dokument håndtering og sørger for at de rigtige dokumenter er med forsendelsen og hvis pakker skal ligges sammen til en stor forsendelse undervejs, sørger de for at det hele er som det skal være. 

Speditør jobbet består meget i kommunikation med kunden og med fragtselskaber, da det er vigtigt at der bliver kommunikeret klart, så forsendelsen når det rigtige sted til rigtig tid. 

Der findes rigtig mange speditions virksomheder og mange af dem ligger i store havne byer med meget import og eksport fra udlandet samt trekants området, da det er let at tilgå fra mange steder i danmark.