Billede Credits: pixabay

Hvor Uddanner Man Sig Til Speditør? - Sådan Gør Du!

16. February 2021

hvor uddanner man sig til speditør? - Du kan uddanne dig til speditør ved at finde en trainee plads hos en shipping virksomhed og uddannelsen består i både skole arbejde og en form for elev arbejde som trainee. 

Derfor bliver en speditør trainee betalt en elev løn og er ikke på SU. 

Nogle shipping firmaer tilbyder selv skoleforløb og de største af slagsen har derfor deres helt egne skoler og forløb til deres trainees, men for de mindre virksomheder skal man skrives of til et separat skoleforløb udenfor virksomheden. 

Som speditør elev for man hurtigt lov til at prøve kræfter med jobbet og man arbejder sådan set som en uddannet speditør ville gøre det meste af tiden, selvfølgelig med mulighed for hjælp fra sidelinjen og en der holder lidt øje med dit arbejde. 

Som speditør elev kommer man til at kommunikere meget med virksomheden som skal have noget fragtet, samt med de firmaer som skal transporter det. 

Det er speditørens opgave at få fragtet sendinger fra a til b med det rette transport middel eller midler og sørger for det kommer fra til tiden og er i samme stand som da det forlod lageret hvor det blev hentet fra.